Pages - Menu

dijous, 14 de juliol del 2016

5 Dies d'Orientació a "Pinares de Soria"

El passat 2 de juliol un bon grup d’Ermsassets de la secció de Curses d’Orientació va començar la seva participació al “Trofeo Internacional de Orientación Pinares de Soria – 5 días de España”.

Uns 1.300 corredors d’arreu de tot Espanya i de l’estranger vàren participar a la IV edició del trofeu, que es duia a terme als espectaculars pinars de pi negre de la zona, es tracta d’un dels pinars d’aquesta espècie més importants de tot Europa.

Per part dels Ermassets participaren un total de 9 corredors, fent un bon paper tots ells, Jordi Domènech, Toninaina Santamaría, Isaac Lera, Antonio Artabe, Belén Albaladejo, Toni Pérez, Sandra Palmer, Araceli Morey i Bernat Bestard.

Dissabte dematí començàrem amb una cursa de mitja distància a Navaleno, i per l’horabaixa es corria el Campionat d’Espanya de relleus mixte a la mateixa zona. Els Ermassets participaren amb dos equips representant a les Illes Balears. Era una zona boscosa amb moltes torrenteres on era molt important llegir be el mapa.

El diumenge es va dur a terme la segona cursa, en aquest cas de llarga distància i als boscos de San Leonardo de Yagüe. Cursa molt dura físicament, amb bastant de desnivell i amb una forta calor, provocant fins i tot canvis de ruta per poder beure als avituallaments.

El dilluns tocava dia de sprints, per el dematí a Playa Pita, a la vorera de l’embassament de La Cuerda del Pozo, on després de la cursa poguérem nedar, i per l’horabaixa una urbana al poblet de Vinuesa, petit poble amb carrers empedrats que formen un vertader laberint.

El dimarts ens vàrem anar cap a Covaleda, a estrenar mapa per fer la segona cursa de llarga distància del campionat. Un lloc espectacular, amb uns boscos increibles i un entorn privilegiat, corrent per enmig de guardes de bous, vaques, muls i cavalls i als peus de la Serra dels Picos de Urbión.

Ja per acabar amb el campionat, el dimecres tornàrem a correr a Covaleda, just davora de la zona del dia anterior. Era una cursa de mitja distància, que es desenvolupà a un turó també amb uns boscos de pi negre increibles.

Al final 5 dies i 7 curses d’orientació, tot un disfrut per els que ens agrada aquest esport. Tots els Ermassets tengueren una bona actuació, com sempre va destacar en Jordi Domènech, amb un meritori 7è lloc a la classificació final de les curses de mitja i llarga distància a la categoria M35A, lluitant per el podi fins a la darrera cursa.

Esperam poder repetir sortides com aquesta, amb tan bona companyia i a uns llocs tan espectaculars i tan diferents als que estam acostumats a Mallorca per correr curses d’orientació.

Vos deixam l’enllaç a la web de la cursa i un parell de fotos del grup d’Ermassets.

Ens veim al bosc!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada