Pages - Menu

dimecres, 4 de novembre del 2015

EL FORACORDA.COM TERCERS AL MEDIEVAL ITALIAN ROGAINING (25/10/2015)


                Per primer cop, l’equip d’orientadors format per Jordi Domènech (ERMASSETS) i Dani Castellà (COB) participaren en una prova de la lliga italiana, convidats pels amfitrions IKP  desprès de guanyar l’any passat les 12 h del “ Rogaining Gran Canaria 2014”.
                La  4ª edició s’estrenava amb la versió de 12 hores i va tenir lloc a l’esplèndid paisatge de Siena on nombrosos turons i muntanyes envolten la fascinant ciutat medieval de San Gimignano; un entorn de vinyes, oliveres, boscos, monestirs i majestuoses viles .
                “Tot plegat va resultar una prova poc usual: l ’hora de sortida a les 00:00,  l’escala del mapa 1:40:000, no habitual per 12 hores; el poc valor dels controls ; una cartografia i simbologia lliure que no respectava la normativa de la IRF i que portava un temps acostumar-se’n. Tot molt casolà i familiar, al briefing ens informen que l’extensió total es de 200 km2 i que tant sols hi havia 33 controls (  i que l’únic 70 i el 18 , no hi serien per resultar “pericoloso”)  i amb només uns 20 minuts per desenvolupar  l’estratègia!
                Necessitàrem resoldre ràpid i pensàrem fer la part més dura de desnivell i bosc al principi, on també hi havia més puntuació. No va ser una mala elecció, però per primer cop perdérem una hora en total en l’atac de dues fites , 32 (error paral·lel nostre) i 40 (fita col·locada aleatòriament), temps que necessitaríem més endavant per lluitar per la primera posició. Més d’un cop ens demanàvem si realment estàvem seguint el camí cartografiat.
Una vegada es va fer de dia,  tot es més senzill i les referències visuals ajuden a retallar distàncies. També les forces són menors i acabàrem corrent al voltant de 75 km i no trobant la fita 13, que no estava ben col·locada i ens va fer perdre més minuts i desanimar-nos un poc , quan encara hi érem a temps de sumar algun control més. Però  la clau , va ser l’hora perduda a les fites 32 i 40!
Al finalitzar la prova disfrutàrem del millor dinar que recordam desprès d’un rogaine: un assortit increïble de pasta, pizzes i antipasti . Aquí sí  que va encertar de ple l’organització! Però es que això.... es Itàlia!”
Finalment el Foracorda.com (520p) quedàrem tercers, just desprès del Catalunya Team (540p)  i dels primers classificats, els italians de Team La Sportiva (600p).


Més informació i resultats
Mapa i recorregutsCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada